Zakład masarski Gracjan Kiciński2006-03-03  

Zakład masarski Gracjan Kiciński
64-225 Kopanica ul. Winnice 7
tel./fax (0 prefiks 68) 384-07-84
email:
kicinski_kopanica@wp.pl

Zakład Masarski istnieje od 1989 roku. Jest pierwszą prywatną firmą przedsiębiorstwa mięsnego powstałą na terenie Gminy Siedlec w okresie transformacji. Zdobywca "Złotej Wiechy" na szczeblu wojewódzkim i Nagrody Krajowej w 1990 r.
Zakład zlokalizowany jest na pograniczu  województw wielkopolskiego i lubuskiego. Firma jest odbiorcą żywca wieprzowego z terenu gmin tego pogranicza. Wysoka kultura rolna tego terenu jest gwarancją otrzymania towaru o najwyższych parametrach.
Oferta handlowa obejmuje około 150 pozycji asortymentów mięsa i wędlin. Wyroby nasze sprzedajemy na rynku lokalnym jak i na terenie woj. lubuskiego, głównie Zielonej Góry i okolic.
Zakład sprzedaje też swoje wyroby we własnych sklepach firmowych w Kopanicy, Kargowej i Zbąszynku. Technologia produkcji oparta jest na doświadczeniu właściciela firmy, który w branży mięsnej pracuje 38 lat.
Doświadczenie poparte wiedzą o nowych technologiach jest gwarantem uzyskania produktów wysokiej jakości. Właściciel kładzie duży nacisk na produkcję wyrobów z receptur lokalnych, znanych od dziesięcioleci. Wysoka jakość i swojski smak, to dewiza tego zakładu.
Ostatni okres, to czas nowych wymagań dostosowawczych przed wejściem do Unii Europejskiej. Zakład poddawany jest modernizacji, aby w dniu wejścia do UE być zakładem mogącym eksportować swoje wyroby. W tej chwili jest to działanie priorytetowe dla firmy. Najwyższa jakość i zadowolenie klientów jest naszym głównym celem.